YHI @Théâtre Marni

River Jazz Night

Stéphane Galland - drums / Adriaan Van De Velde - toetsenborden

Stéphane Galland werkte met Ibrahim Maalouf, Zap Mama, Ozark Henry en met vele andere topmuzikanten uit allerlei culturen, van India en Afrika tot de Balkan. Toch is deze drummer vooral gekend als stichtend lid van Aka Moon, een van de meest mythische jazzgroepen uit de Belgische muziekgeschiedenis. Stéphane Galland mag dan wel zijn vijftigste verjaardag hebben gevierd in 2019, het door hem gecreëerde geluid is tijdloos. In de loop der jaren ontwikkelde hij immers, door de combinatie van verschillende muzikale tradities, een unieke ritmische benadering.

De in Antwerpen wonende toetsenist Adriaan Van de Velde is een van de best bewaarde geheimen van de Belgische elektronische muziekscène ! In hem vond Stéphane Galland de ideale stuntman op keytar en de perfecte muzikant om zijn nieuw YHI-avontuur mee te lanceren.
Samen scheppen ze een grenzeloze, amusante, creatieve, groovy, wervelende en kleurrijke muzikale wereld waarin ze, via de elektronica, nieuwe paden inslaan voor een avant-gardistische carte blanche.

Tickets Théâtre Marni

Pass voor de 3 concerten van de Night

10€ concert @Théâtre Marni / 25€ pass voor de 3 concerten.
Reserveringen worden sterk aanbevolen.