Stéphane Galland & Malcolm Braff

River Jazz Night

Stéphane Galland - drums / Malcolm Braff - piano

Stéphane Galland werkte met Ibrahim Maalouf, Zap Mama, Ozark Henry en met vele andere topmuzikanten uit allerlei culturen, van India en Afrika tot de Balkan. Toch is deze drummer vooral gekend als stichtend lid van Aka Moon, een van de meest mythische jazzgroepen uit de Belgische muziekgeschiedenis. Stéphane Galland mag dan wel zijn vijftigste verjaardag hebben gevierd in 2019, het door hem gecreëerde geluid is tijdloos. In de loop der jaren ontwikkelde hij immers, door de combinatie van verschillende muzikale tradities, een unieke ritmische benadering.

Pianist Malcolm Braff is een levende legende, ooit beschreven als de goeroe van de Zwitserse jazzscène. De kennismaking met Stéphane Galland tijdens het project
« Lobi et Shijn », was het startschot voor een verdere uitdieping van hun passie voor ritme en hun tegelijk organische en wetenschappelijke benadering. Samen brengen ze niet alleen jazzstandaarden zoals « Afro Blue » en « Passion Dance », maar schrijven ze ook eigen composities op basis van hun unieke ritmische concepten. Een sensationeel duo, en de beste manier om deze reis aan te vatten !

Tickets Jazz Station

Pass voor de 3 concerten van de Night

10€ concert JS / 25€ pass voor de 3 concerten.
Reserveringen worden sterk aanbevolen.