Maart

Ook in Jazz Station is het weldra volop lente en komt de jazz weer in bloei. Er zit weer een hele reeks bijzondere concerten aan te komen : jong geweld (Aleph, Alex Koo), gevestigde waarden (Stephane Mercier, Benoit Vanderstraeten), buitenlandse musici die hun nieuwste opnamen komen voorstellen (Seamus Blake, Nelson Veras & Jonathan Kreisberg, Emile Parisien) of een uitermate ’Belgische’ double bill (Alain Pierre en Natashia Kelly) - in maart gaat Jazz Station weer in alle richtingen tegelijk van start.

We komen van de maand ook voor de dag met een heel nieuw project. Het heet "Jazz Lines", het is multimediaal ... en al wat je maar wil. Op de bovenste verdieping van J.S. hebben we een ruimte helemaal heringericht waar vanalles mogelijk is : er kan op diverse wijzen geexperimenteerd worden, er kan van gedachten worden gewisseld, er is plaats voor alles wat op de een of andere manier met jazz te maken heeft ... Een kleine studio en een ideale ontmoetingsruimte voor wie nieuwe ontdekkingen met anderen wil delen en voor wie zich wel eens aan een muzikaal experiment wil wagen.

We kunnen rekenen op de samenwerking met en de medewerking van een indrukwekkende reeks partners : de Lundis d’ Hortense, de Marni, het Luikse Maison du Jazz, l’An Vert, la Chambre Verte, Spinach Pie Records, Igloo, Hypnote Records, Aubergine ... En we kunnen ook rekenen op de kennis van zaken van ’ingewijden’ als Jacques Prouvost, Patrick Bivort, Bertrand Squeland, Georges Tonla-Briquet, Jean-Pol Schroeder ... Met het oog op het opstarten van dit samenwerkingsproject lanceren we een crowdfunding-actie. Mocht u zich geroepen voelen ! ... Vertel het in elk geval voort - wie weet zijn er in uw vrienden- of kennissenkring belangstellenden. Alle praktische info op onze site.

Het Jazz Station.