Maart

Gedaan met de winter !
En Jazz Station is wel een ‘binnengebeuren’, maar dat betekent niet dat de zon er niet elke maand wat meer binnenschijnt en het Brusselse leventje bijkleurt en opfleurt.
De lente komt er aan, en dan wil je wel eens iets nieuws meemaken. Wij willen hier altijd weer nieuwe horizonten verkennen en we beginnen met een project dat als het ware uit z’n as herrijst : het was in de Bravo dat drummer Antoine Pierre indertijd begon met z’n ‘Cubistic Sessions’. De Bravo ging helaas dicht. Maar voor ons was het evident dat de ‘Cubistic Sessions’ moesten worden voortgezet. Echt iets voor Jazz Station, waar plaats is voor experiment en voor nieuwe combinaties. Antoine z’n ‘Cubistic Sessions’ zijn unieke gebeurtenissen, bijna toevallige ontmoetingen die uitmonden in wonderlijke resultaten. Op elke sessie is voor een eenmalig en onuitgegeven concert een internationale muzikant te gast die hiertelande soms al enige bekendheid geniet en soms nog helemaal moet worden ontdekt. Antoine en z’n gast krijgen dan het gezelschap van enkele zorgvuldig uitgezochte Belgische musici. Van de maand inviteert Antoine Pierre de geweldige Griekse bassist Petros Klampanis en Jean-Paul Estiévenart en Nicola Andrioli zijn ook van de partij.
Dat is natuurlijk niet het enige concert in maart – er staan er een twintigtal op het programma. We proberen een evenwicht te vinden tussen namen van bij ons (LG Collective) en buitenlandse kleppers (de Franse pianist Fred Nardin in trio met Or Bareket en Leon Parker !), tussen grote gezelschappen (de JS Big Band) en kleine combo’s (het duo Greg Houben/ Fabian Fiorini). En behalve Antoine Pierre ontvangt ook Phil Abraham een gast : de grote Nederlandse trombonist Bart van Lier. En natuurlijk ontbreken ook de dames niet : trompettiste Pauline Leblond en vocaliste Veronika Harcsa.

Het Jazz Station.