David Linx

CD release « Skin In The Game »

David Linx - zang / Gregory Privat (FR) - piano / Chris Jennings (CA) - contrabas / Arnaud Dolmen (FR) – drums

David Linx was veertien jaar oud toen hij debuteerde en meteen begon aan een carrière die nu al veertig jaar duurt. Je zou hem de uitvinder, het prototype kunnen noemen van ‘de Europese jazzvocalist’, en intussen is hij, ook buiten Europa, een van de schitterendste jazzzangers tout court.
Z’n frasering, z’n articulatie van elke noot, hoe hij de hele tessituur van z’n stem weet te gebruiken, z’n feilloze improvisatietechniek, en daaronder altijd weer onmiskenbaar de geest van de gospel, de onweerstaanbare swing, het geraffineerde spel van ritme en tempo, en de blues : dit is jazz, puur jazz.Na zo’n dertig albums als leader of in duo met pianist Diederik Wissels, kiest Linx zich voor z’n nieuwste album met door hem gecomponeerde Engelstalige songs voor een international trio van leaders, met gitarist Manu Codjia als guest star.
Tussen de ballades en de meer up-tempo stukken door staan ook twee tracks met door Marlon Moore gelezen gedichten. Ze voegen een extra dimensie toe en herinneren aan David Linx’ sublieme samenwerking met James Baldwin op z’n eerste album in 1987.

12€ volle prijs / 9€ leden, werkzoekenden, studenten.
Reserveren via ons online ticketbureau.
De recentste door de overheid genomen maatregelen n.a.v. de covidpandemie nopen ons ertoe vanaf 1 oktober 2021 te vragen dat alle bezoekers van Jazz Station ouder dan zestien bij de inkom een Covid Safe Ticket voorleggen.