Stéphane Galland, onze gast op het River Jazz Festival

Zaterdag 25 januari 2020

Het River Jazz Festival zal voor de zesde keer plaats hebben van 10 tot 25 januari 2020. Zoals intussen gebruikelijk zal ook nu weer de slotavond van het festival heel bijzonder zijn : een ‘guest artist’ krijgt de gelegenheid op die ene avond drie verschillende projecten voor te stellen, het eerste om 18.00u in Jazz Station, het tweede om 20.00u in Espace Senghor, en een derde in de Marni om 22.00u.

Een muzikale marathon die eigenlijk de bedding volgt van de Maelbeek, de rivier die ooit de drie genoemde plekken met elkaar verbond, vandaar ook de benaming River Jazz Festival. In 2015 was Manu Hermia de man die carte blanche kreeg, in 2016 was het de beurt aan Laurent Blondiau, Nic Thys was te gast in 2017, Tuur Florizoone in 2018 en Nicolas Kummert in 2019. In 2020 wordt het de ongelooflijke Stéphane Galland.

Een uitzonderlijke drummer, een muzikale ontdekkingreiziger als het ware, voortdurend en wereldwijd op zoek naar nieuwe ritmen, in Centraal Afrika, India, de Balkan … Stéphane Galland put z’n inspiratie uit een feestelijke veelheid aan muzikale kleuren. Met drie daarvan zult u kunnen kennismaken op die nu al gedenkwaardige 25 januari : drie sets, drie plekken, drie muzikale DNA’s.

U hebt alleen maar de pass nodig, u wandelt van de ene plek naar de andere, of u neemt de bus, of een step, maar u moet er bij zijn, het is elk jaar weer onveranderlijk een unieke belevenis.