De Jazz Station Big Band heeft je nodig!

De groep lanceert een oproep voor donaties om een nieuw album uit te brengen met medewerking van harmonicaspeler Grégoire Maret.

De groep lanceerde een oproep voor donaties om een nieuw album uit te brengen met medewerking van harmonicaspeler Grégoire Maret.

De Jazz Station Big Band is sinds 2006 een vaste groep op het Jazz Station en is elke eerste donderdag van de maand op ons podium. Deze typisch Belgische groep (want het is polyglot) is een echt platform geworden voor vele acteurs van de Belgische jazzscene die hier gespeeld hebben, maar ook voor grote internationale namen die worden uitgenodigd voor sommige concerten (Jason Rebello, Emil Viclicky, Grégoire Maret,...).

De Jazz Station Big Band kreeg de kans om op het Dinant Jazz Festival (2017) met een echt harmonicagenie te spelen: Grégoire Maret. New-Yorker (Zwitser van oorsprong) en hechte kennis van Toots Thielemans, heeft hij de laatste jaren de fakkel volledig overgenomen. Inderdaad, we zien hem naast de grootste muzikanten (Herbie Hancock, Pat Metheny, Madeleine Peyroux, Stevie Wonder, enz...) de harmonica tot de rang van superieure kunst verheffen! De samenwerking tussen Grégoire Maret en de Jazz Station Big Band lag voor de hand: zowel de band als de harmonicaspeler stelden originele stukken voor, die door de bandleden werden gearrangeerd.

Vandaag, drie jaar na de opname van hun liveconcert op het Dinant Jazz Festival, om dit opus op Hypnote Records (een jong hyperactief Belgisch label) uit te brengen, hebben ze een helpende hand nodig. Zo kan het album gemixt, gemastered, geperst en uitgegeven worden tot grote vreugde van de jazzliefhebbers!

Bedankt voor uw hulp!

Om toegang te krijgen tot de crowdfunding en uw bijdrage te leveren, klik hier.