Maart

Precies een jaar geleden is het dat we met uw hulp een heel nieuw project op het getouw hebben gezet : een multimedia studio, audio en video. Jazz Lines, zoals het zou gaan heten, moest een mooie werkruimte worden, bestemd voor nieuwe creaties, voor ontdekkingen, experimenten … En we hebben woord gehouden : de studio werkt volop en zorgt voor een nieuwe kijk op de Belgische jazz (en meer dan dat) ! Bekijk het eens even op Youtube, of luister eens op Soundcloud om een idee te krijgen van wat er is verwezenlijkt. Dat herinnert er nog maar eens aan dat het Jazz Station vooral te doen om de levende jazz. Jazz Station is een open plek waar alles kan : nieuwe ideeën, de dingen nog eens in vraag stellen, energie delen.

En van energie gesproken : de maan maart barst van de energie : er worden zes nieuwe albums gepresenteerd, allemaal anders en het ene al bijzonderder dan het andere. Van de « Love Songs » van Manu Hermia tot het opus one van het Baz trio, om te beginnen met artiesten van eigen bodem. Maar we krijgen ook volk uit alle hoeken van de wereld over de vloer : Maria Chiara Argirò en de fantastische Leïla Martial trekken zich van de Brexit niets aan en komen hun « Hidden Seas » voorstellen. Jazz die open dn volwassen is, maar de risico’s niet uit de weg gaat. En dan is er de gekte van Pulcinella, figueren uit de commedia dell’ arte die hun muziek telkens weer heruitvinden. Om nog te zwijgen van de delicate poëzie én het uitzonderlijke niveau van Frank Woeste. Plus op de koop toe een van onze lievelingsartiesten – u hebt hem al vaker aan het werk gezien op ons podium, in allerlei projecten : Nitai Hershkovits die de oceaan heeft overgestoken om samen met de onvermijdelijke Or Bareket z’n nieuwste album voor te stellen.

Maar we blijven bij voorkeur rondkijken in ons eigen land, waar meer talent rondloopt dan ooit tevoren, met de boeiendste projecten eerst : Boris Schmidt heeft een uitzonderlijke plejade genodigden (m/v) bij zich, het nieuwe honderd-procent-gitaar duo van Peter Hertmans, de nieuwste aflevering van Antoine Pierre z’n Cubistic Sessions ( met Géraud Portal en Jon Boutellier – alstublieft !).

Laat de lente maar komen !

Het Jazz Station.