April

In april houden we onze kruissnelheid aan. En er zit trouwens al een heel mooie bekroning van het seizoen aan te komen. Op 30 april wordt immers al sedert enkele jaren, op initiatief van de Unesco, ‘De internationale dag van de jazz’ gevierd. Voor Jazz Station en Les Lundis d’Hortense de gelegenheid om samen een bijzondere avond op het getouw te zetten met twee Belgische groepen die naadloos aansluiten bij honderd jaar jazztraditie : Pascal Mohy en Natacha Wuyts ! Het jazzfeest duurt overigens een hele maand en er valt weer heel wat te ontdekken : nieuwe albums (Laurent David, Jérémie Dumont, Aerie), nieuwe projecten (Casimir Liberski, Romain Pilon), en gloednieuw talent (Téo Crommen, Tamara Mozes, Théo Zipper)…

We komen van de maand ook voor de dag met een heel nieuw project. Het heet "Jazz Lines", het is multimediaal ... en al wat je maar wil. Op de bovenste verdieping van J.S. hebben we een ruimte helemaal heringericht waar vanalles mogelijk is : er kan op diverse wijzen geexperimenteerd worden, er kan van gedachten worden gewisseld, er is plaats voor alles wat op de een of andere manier met jazz te maken heeft ... Een kleine studio en een ideale ontmoetingsruimte voor wie nieuwe ontdekkingen met anderen wil delen en voor wie zich wel eens aan een muzikaal experiment wil wagen.

We kunnen rekenen op de samenwerking met en de medewerking van een indrukwekkende reeks partners : de Lundis d’ Hortense, de Marni, het Luikse Maison du Jazz, l’An Vert, la Chambre Verte, Spinach Pie Records, Igloo, Hypnote Records, Aubergine ... En we kunnen ook rekenen op de kennis van zaken van ’ingewijden’ als Jacques Prouvost, Patrick Bivort, Bertrand Squeland, Georges Tonla-Briquet, Jean-Pol Schroeder ... Met het oog op het opstarten van dit samenwerkingsproject lanceren we een crowdfunding-actie. Mocht u zich geroepen voelen ! ... Vertel het in elk geval voort - wie weet zijn er in uw vrienden- of kennissenkring belangstellenden. Alle praktische info op onze site.

Het Jazz Station.