Luxemburg Jazz Nights zijn terug !

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019

Jazz Station en de Luxemburgse ambassade nodigen u graag uit op de de vierde editie van de ‘Luxemburg Jazz Nights’. Twee avonden na elkaar is Jazz Station geheel in handen van een aantal uitstekende Luxemburgse jazzspelers die u vergasten op gevarieerde en boeiende projecten.

Arthur Possing Quartet « Four Years » || Vrijdag 14 juni - 20:30

Arthur Possing - piano, composities / Pierre Cocq-Amann - saxen / Sebastian Schlapbe Flach - contrabas / Pit Huberty - drums

Arthur Possin is geboren in Luxemburg-stad in 1996. In zijn familie was muziek heel belangrijk en alomtegenwoordig. Op z’n zesde begon hij met percussie, maar op z’n tiende ontdekte hij de piano, en dat werd zijn instrument. Hij studeert klassieke piano bij Jean Muller, en tegelijk studeert hij vanaf 2009 aan de jazzsectie van het Luxemburgse conservatorium, eerst bij Marc Mangen, daarna bij Guy Cabay, bij wij hij ook jazzvibrafoon studeert. In 2013 start Artur Possing z’n eigen kwartet op met talentvolle jonge musici die hij heeft ontmoet zowel op de muziekafdeling van het lyceum en als op de conservatoria van Brussel en Luxemburg. Het kwartet heeft een repertoire van eigen composities die op verrassende wijze traditie en moderniteit met elkaar verzoenen.

https://arthurpossing.com/

Jeff Herr Corporation ft. Adam Rogers - CD release « Manifesto » || Zaterdag 15 juni - 18:00

Jeff Herr - drums, composities / Adam Rogers (USA) - gitaar / Maxime Bender - saxofoon / Laurent Payfert - contrabas

Op “Manifesto”, het nieuwe album van het trio van de Luxemburgse drummer Jeff Herr, staan zeven eigen stukken en een verrassende cover van Randy Newmans “Same Girl”. Met “Manifesto” gaat het trio voort in de eerder gekozen richting : op zoek naar een evenwicht tussen gestructureerde compositie en vrije improvisatie.
Ze omschrijven hun stijl als “modern vintage” : heen en weer tussen een eerder traditionele acoustische sound en zeer eigentijdse composities, met veel ruimte voor improvisatie. De groep put z’n kracht en samenhorigheid uit z’n sterke ritmische impact die uitmondt in en voortvloeit uit een unieke groove.
Het trio krijgt vanavond het gezelschap van de Amerikaanse gitarist Adam Rogers, een belangrijke figuur in de hedendaagse jazz, bekend van z’n werk met o.m. Norah Jones, Ravi Coltrane en Marcus Miller. Z’n stijl blijft geworteld in de acoustische jazz en is beïnvloed door Pat Martino, George Benson en Wes Montgomery. Hij voegt aan de “Jeff Herr Corporation” een vierde, heel aparte, nieuwe en intrigerende stem toe.

http://jeff-herr.com/jeff-herr-corporation

10€ volle prijs / 8€ leden, werkzoekenden, studenten.
We accepteren geen creditcards. Geen reservering.