Jeff Herr Corporation ft. Adam Rogers - CD release « Manifesto »

Luxemburg Jazz Night

Jeff Herr - drums, composities / Adam Rogers (USA) - gitaar / Maxime Bender - sax / Laurent Payfert – contrabas

Op “Manifesto”, het nieuwe album van het trio van de Luxemburgse drummer Jeff Herr, staan zeven eigen stukken en een verrassende cover van Randy Newmans “Same Girl”. Met “Manifesto” gaat het trio voort in de eerder gekozen richting : op zoek naar een evenwicht tussen gestructureerde compositie en vrije improvisatie.
Ze omschrijven hun stijl als “modern vintage” : heen en weer tussen een eerder traditionele acoustische sound en zeer eigentijdse composities, met veel ruimte voor improvisatie. De groep put z’n kracht en samenhorigheid uit z’n sterke ritmische impact die uitmondt in en voortvloeit uit een unieke groove.
Het trio krijgt vanavond het gezelschap van de Amerikaanse gitarist Adam Rogers, een belangrijke figuur in de hedendaagse jazz, bekend van z’n werk met o.m. Norah Jones, Ravi Coltrane en Marcus Miller. Z’n stijl blijft geworteld in de acoustische jazz en is beïnvloed door Pat Martino, George Benson en Wes Montgomery. Hij voegt aan de “Jeff Herr Corporation” een vierde, heel aparte, nieuwe en intrigerende stem toe.

In samenwerking met de Ambassade van het Groothertogdom Luxemburg en Music : LX.

http://jeff-herr.com/jeff-herr-corporation

10€ volle prijs / 8€ leden, werkzoekenden, studenten.
We accepteren geen creditcards. Geen reservering.