Jazz Station Big Band - Speciaal programma !

Het Jazz Station viert haar 15e verjaardag !

Stéphane Mercier - alt saxofoon, dwarsfluit, artistieke leiding / Daniel Stokart - sax, fluiten / Steven Delannoye - tenor saxofoon, basklarinet / Vincent Brijs - barytonsaxofoon / Loïc Dumoulin, Pauline Leblond, Jean-Paul Estiévenart - trompet, bugel / Peter Delannoye, David De Vrieze - trombone / Bart De Lausnay - bastrombone / Vincent Bruyninckx - piano / François Decamps - gitaar / Boris Schmidt - contrabas / Toon Van Dionant - drums

Sinds 2006 is de Jazz Station Big Band een resident van het Jazz Station. De big band maakt vandaag echt deel uit van de Belgische scène en heeft een totaal unieke sound ontwikkeld. Dit ensemble met een origineel repertoire verkent ook de schatten van de jazz repertoire (Monk, Mingus,...). De JSBB bestaat uit veertien uitstekende solisten, waaronder creatieve arrangeurs.

"De Jazz Station Big Band is ongetwijfeld een van de meest veelbelovende Europese big bands. Het schrijven is ingenieus en ambitieus en de arrangementen zijn diepgaand en verstandig. Hun scherpzinnige gebruik van oneven maten, veranderingen in de metriek en vrije improvisatie houden de luisteraar alert. Grote lyriek, eenvoud en schoonheid zijn ook terug te vinden in hun werk. Dit is ongetwijfeld een kwalitatief hoogstaand album van een orkest met onbegrensde mogelijkheden"
Antonio Sanchez (drummer van de Pat Metheny Group, en componist van de soundtrack voor de film Birdman (Oscar voor de beste film (2015) en César voor de beste buitenlandse film).

https://www.jazzstationbigband.com/

10€ plein tarif / 8€ membres, étudiants, chercheurs d’emploi.
Nous ne prenons pas les réservations.