Jazz Station Big Band

Stéphane Mercier - altsaxofoon, fluit, artistiek directeur / Daniel Stokart - saxen, fluiten / Bart Defoort - tenorsax / Vincent Brijs - baritonsax / Antoine Colin, Pauline Leblond, Jean-Paul Estiévenart - trompet, bugel / Edouard Wallyn, David De Vrieze - trombone / Jesus Morena - bastrombone / François Decamps - gitaar / Vincent Bruyninckx - piano / Piet Verbist - contrabas / Toon Van Dionant - drums

De Jazz Station Big Band resideert al sedert 2006 in Jazz Station.. Met z’n heel eigen sound en z’n repertoire van zowel originals als moderne standards ( Monk, Mingus …) is het orkest intussen een vaste waarde op de vaderlandse jazzscene. De JSBB bestaat uit dertien uitzonderlijke solisten waarvan sommigen ook begaafde arrangeurs zijn.

Zegt Antonio Sanchez (drummer van de Pat Metheny Group, componist/uitvoerder van de soundtrack van de herhaaldelijk bekroonde film ‘Birdman’) : “ De JSBB is ongetwijfeld een van de beloftevolste Europese big bands. De schriftuur is intelligent en ambitieus, de arrangementen hebben diepgang en zijn zinvol. De aandacht van de toehoorders wordt gaande gehouden door het vernuftig gebruik van oneven maatsoorten, maatwisselingen en vrije improvisatie, maar tegelijk ook door het sterk lyrische karakter en de eenvoudige schoonheid van de muziek. Een kwalitatief hoogstaand album van een orkest met onbeperkte mogelijkheden.”

https://www.jazzstationbigband.com/

10€ / 8€ leden, studenten, werkzoekenden.
We accepteren geen creditcards. Geen reservatie mogelijk.