De Jazz Station Big Band op het River Jazz Festival 2020 !

Zaterdag 11 januari 2020 – 18:00

Stéphane Mercier - altsaxofoon, fluit, art direction / Daniel Stokart - altsax en sopraan, fluiten / Steven Delannoye - tenorsax, basklarinet / Vincent Brijs - baritonsax / Loïc Dumoulin, Pauline Leblond, Jean-Paul Estiévenart - trompet, bugel / Peter Delannoye, David De Vrieze - trombone / Bart De Lausnay - bastrombone / François Decamps - gitaar / Vincent Bruyninckx - piano / Boris Schmidt - contrabas / Toon Van Dionant - drums

Géraud Portal die op 11 januari in Jazz Station zou optreden is die dag jammer genoeg verhinderd. Z’n concert verhuist naar een latere datum. Maar geen nood : de Jazz Station Big Band zal op 11 januari de honneurs waarnemen en het zesde River Jazz Festival openen met hun versie van het idee van Géraud Portal : het repertoire van Charles Mingus binnenstebuiten gekeerd.

De Jazz Station Big Band resideert al sedert 2006 in Jazz Station. Met z’n heel eigen sound en z’n repertoire van zowel originals als moderne standards is het orkest intussen een vaste waarde op de vaderlandse jazzscene. De JSBB bestaat uit dertien uitzonderlijke solisten waarvan sommigen ook begaafde arrangeurs zijn. Als onderdeel van dit festival zullen ze briljant terugkomen op het repertoire van de grote Charles Mingus.

Zegt Antonio Sanchez (drummer van de Pat Metheny Group, componist/uitvoerder van de soundtrack van de herhaaldelijk bekroonde film ‘Birdman’) :
“De JSBB is ongetwijfeld een van de beloftevolste Europese big bands. De schriftuur is intelligent en ambitieus, de arrangementen hebben diepgang en zijn zinvol. De aandacht van de toehoorders wordt gaande gehouden door het vernuftig gebruik van oneven maatsoorten, maatwisselingen en vrije improvisatie, maar tegelijk ook door het sterk lyrische karakter en de eenvoudige schoonheid van de muziek. Een kwalitatief hoogstaand album van een orkest met onbeperkte mogelijkheden.”

SOLD OUT