Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Cursus jazzgeschiedenis

  Jazz portretten
  6 € de cursus / 30 € voor 6 lessen / 100 € de volledige cyclus

 • thumbnail

  Dag van de stem

  In het kader van het Saint-Jazz-Festival organiseert de ASBL Genevoix een ‘dag van de stem’ in Jazz Station op 21 september 2019.
  Er staan die dag drie workshops op het programma :
  1. « Voor een beter begrip van de spreek- en zangstem » door (...)

 • thumbnail

  Stéphane Galland, onze gast op het River Jazz Festival

  Het River Jazz Festival zal voor de zesde keer plaats hebben van 10 tot 25 januari 2020. Zoals intussen gebruikelijk zal ook nu weer de slotavond van het festival heel bijzonder zijn : een ‘guest artist’ krijgt de gelegenheid op die ene avond drie (...)

edito

Juni

Het is over !

Ons Jazz Lines project is helemaal rond en we kunnen aan de slag om een echt multimediale pool van het jazzleven in Brussel uit te bouwen.
Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan de crowdfunding : u was met meer dan tweehonderd die in ons project geloofd hebben – hartverwarmend ! Hoed af ook voor alle muzikanten m/v, journalisten en alle mogelijke partners die onze campagne hebben gesteund en ons hebben geholpen. We denken aan al die onmisbare medestanders : de Lundis d’Hortense, l’An Vert, Radio Panik, het Maison du Jazz in Luik, Bop’N’Booking, Igloo Records, Jazzques, la Chambre Verte, Hypnote Records , Spinach Pie Records, Abyssin Productions en CitizenJazz, maar ook aan mensen als Georges Tonla-Briquet, Sabine Ringelheim, Fabrice Grosfilley, Jean-François Lejeune, Vincent De Bast, Patrick Dave, Guillaume Desmedt, en nog zoveel anderen !

Alle energie die we op die manier hebben vergaard, zullen we van de zomer volop kunnen gebruiken om onze studio te installeren, die we willen gereed hebben tegen het begin van het volgende seizoen.

En om het huidige seizoen in schoonheid af te ronden, zetten we de trouwe partners van onze vzw nog eens graag in het zonnetje. Zo vieren we vijftien jaar vzw Genevoix die al jarenlang een workshop voor vocalisten organiseert in JS. Music:Lx en de Ambassade van het Groot-Hertogdom Luxemburg stellen ons van de maand in twee concerten hun nieuwe toptalent voor. Zowat alle jazzafdelingen van de muziekacademies van Brussel en omstreken nodigen u uit op hun openbare examens. Jean-Pol Schroeder besluit z’n unieke voordrachtenreeks, de Jazz Station Big Band speelt z’n laatste concert van het seizoen, en met de eindexamens van de jazzklassen van het Conservatoire Royal de Bruxelles en nog drie prachtige concerten nemen we royaal afscheid om aan de zomer en de vakantie te beginnen.

En we voelen ons in elk geval al prima in uw warme gezelschap !

Met dank !

à l’écoute en ce moment