Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Tentoonstelling "Musiques gravées"

  Linosnedes Van 9 januari tot 29 februari 2020
  « Ik werk als illustrator en concentreer me, sinds het einde van de jaren 80, vooral op linosneden. Deze techniek leidt tot een soberder resultaat en laat toe te spelen met witte en zwarte vlakken om (...)

 • thumbnail

  De Jazz Station Big Band op het River Jazz Festival 2020 !

  Stéphane Mercier - altsaxofoon, fluit, art direction / Daniel Stokart - altsax en sopraan, fluiten / Steven Delannoye - tenorsax, basklarinet / Vincent Brijs - baritonsax / Loïc Dumoulin, Pauline Leblond, Jean-Paul Estiévenart - trompet, bugel / (...)

 • thumbnail

  Cursus jazzgeschiedenis

  Jazz portretten
  6 € de cursus / 30 € voor 6 lessen / 100 € de volledige cyclus

edito

Januari

Brussel in januari, dat betekent trompetgeschal, gitaargeruis en drumgeroffel. De stad wordt wild en onvoorspelbaar. De jazzkoorts glijdt langs de muren, stroomt door de straten en verwarmt de verkleumde lichamen. Het wordt een jungle van concerten langsheen de Maelbeek, de legendarische verborgen rivier, en u beslist waar u graag vertoeft.

Het River Jazz Festival is aan z’n zesde editie toe en ontvouwt eens te meer al z’n mogelijkheden. Een uiterst gevarieerde affiche met heel wat gloednieuwe projecten, premières en releaseconcerten : Or Bareket, de wereld, van Charles Mingus, de gipsyfolklore van Alexandre Cavaliere met z’n nieuwe kwintet, twee vleugels op het podium voor de vier handen van Amaury Faye en Igor Gehenot, en maestro Stéphane Galland, alomtegenwoordig tijdens de River Jazz Night ! Veertien concerten, drie zalen, meer dan zestig musici, een tentoonstelling : een overvloed aan mogelijkheden.

De jazz is een mengeling van smaken, verrassingen, emoties. Alles altijd weer nieuw, ongehoord en ongezien. Een jaar lang zal het weer jazz sneeuwen in Jazz Station.

à l’écoute en ce moment