Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

  • thumbnail

    Wist u dat het mogelijk is om onze ruimtes te huren?

    Het Jazz Station verhuurt zijn ruimtes : aan bedrijven die avonden of seminaries willen organiseren aan particulieren voor een privéavond aan musici en labels die een nieuw project willen promoten aan vzw’s in het kader van hun culturele (...)

  • thumbnail

    Missing some Jazz?

    Het Jazz Station lanceert een nieuwe project, ‘Jazz Lines’. Een multimediaal gebeuren (radio en video) dat een ruimte wil creëren naar het voorbeeld van onze vzw : het toegankelijk maken van de jazz, het ontdekken ervan, respect opbrengen voor (...)

edito

Winter

We zetten 2024 in met goed nieuws: het bedrag dat Jazz Station ontvangt via het programmacontract, de meerjarige subsidieovereenkomst voor culturele actoren in de Franse Gemeenschap, wordt verhoogd!
We hebben 18 (!) jaar lang moeten roeien met de riemen die we hadden, maar nu kunnen we ons team structureel verankeren en verder uitbouwen, investeren in het gebouw en in een beter onthaal van het publiek, en onze artiesten een fairdere verloning bieden.
We zullen het dan ook niet over een nieuwe boeg gooien, maar wel een versnelling hoger schakelen in de verwezenlijking van datgene waaraan we elke dag weer timmeren: de bevordering van de bekendheid van een kwalitatief hoogstaande jazzscene met een goed gevuld en gevarieerd aanbod; de onvoorwaardelijke ondersteuning van de (jonge) creatieve geesten; de uitbouw van een gedegen en gelijkgestemd nationaal en Europees netwerk van zalen en structuren om samen concrete acties te kunnen uitwerken en ondernemen op het vlak van welzijn op het werk en duurzame ontwikkeling, en om te komen tot een betere vertegenwoordiging van genres en culturen; de ontwikkeling van een inclusieve, democratische en meervoudige cultuur opdat iedereen er zich thuis zou voelen.
We houden er al lang een duidelijk en krachtig standpunt op na. Als gesubsidieerde locatie hebben we de plicht om het geld dat ons wordt toegekend op een poëtische, zachte en sociale manier te besteden: het geld van de mensen moet, hoe dan ook, op een of andere manier naar diezelfde mensen terugvloeien. Vandaar dat we u absoluut willen vergasten op een bijzondere ervaring en hoogstaande concerten, tegen kleine toegangsprijzen, en dat we kiezen voor een onbevangen en openhartige benadering. Daarnaast willen we ook een warm thuis bieden aan de artiesten die we ontvangen en die we in deze brochure uitgebreid aan u voorstellen.
Ons hele team wenst u niet alleen een schitterend 2024, maar wil u vooral ook graag van harte danken voor uw steun aan de kunsten, en in het bijzonder aan de livemuziek. Het mag dan wel een cliché zijn, maar vertel het voort aan uw vrienden als u van onze locatie houdt. Dat is meteen ook de belangrijkste steun die u ons kunt geven. En vindt u het maar niks … vertel het dan voort aan uw vijanden!

à l’écoute en ce moment