Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Wist u dat het mogelijk is om onze ruimtes te huren?

  Het Jazz Station verhuurt zijn ruimtes : aan bedrijven die avonden of seminaries willen organiseren aan particulieren voor een privéavond aan musici en labels die een nieuw project willen promoten aan vzw’s in het kader van hun culturele (...)

 • thumbnail

  Cursus jazzgeschiedenis

  Jazz portretten
  6 € de cursus / 30 € voor 6 lessen / 100 € de volledige cyclus

 • thumbnail

  Geef haar/hem een gift voucher !

  U kunt nu een gift voucher voor het Jazz Station aanbieden !

edito

Februari

‘t Is weer voorbij, de euforie van de maand ‘jazzuari’

Maar na al dat moois komt het er natuurlijk op aan dat we de juiste route blijven volgen. Alvast een goedgevulde maand februari, in een schrikkeljaar dan nog : vijftien concerten, het ene zo mogelijk nog aantrekkelijker dan het andere. Om te beginnen de eerste ‘Young Talents’- editie van het jaar 2020, met alle jeugdig geweld dat erbij hoort. Jazz Station gelooft immers in de nieuwkomers op de jazzpodia en steunt ze door dik en dun zodat ze hun talent volop kunnen tonen. We openen in schoonheid met Oakstreet dat z’n debuutalbum komt voorstellen.

In februari vegen we ook graag een van die vele foute ‘idées reçues’ van tafel : dat jazz alleen maar muziek van en voor kerels zou zijn. Niets van waar ! Bekijk onze affiche : zeven formidabele dames op ons kleine podium : Pauline Leblond naast Marie Ghitta in een dubbelkwartet. Rachel Gould, een levende legende, begeleid door Nathalie Loriers (en … Riccardo Del Fra !), de Zwitserse ‘elektrische’ harpiste Julie Campiche. Margaux Vranken, net terug uit de VS met de Britse drummer (v) Jas Kayser. Schitterende muzikantes allemaal in boeiende, nieuwe projecten. En dan ook nog : Darren Beckett in trio met Stéphane Mercier en Nic Thys, Phil Abraham met twee pianisten, en niet van de minste : Bas Bulteel en Ivan Paduart, en om de maand ook weer in volmaakte schoonheid af te ronden het prachtige duo Machado/Ithursarry, piano en accordeon.
Hou uw agenda’s klaar want 2020 wordt een heel bijzonder jaar !

à l’écoute en ce moment