Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

  • thumbnail

    Wist u dat het mogelijk is om onze ruimtes te huren?

    Het Jazz Station verhuurt zijn ruimtes : aan bedrijven die avonden of seminaries willen organiseren aan particulieren voor een privéavond aan musici en labels die een nieuw project willen promoten aan vzw’s in het kader van hun culturele (...)

  • thumbnail

    Missing some Jazz?

    Het Jazz Station lanceert een nieuwe project, ‘Jazz Lines’. Een multimediaal gebeuren (radio en video) dat een ruimte wil creëren naar het voorbeeld van onze vzw : het toegankelijk maken van de jazz, het ontdekken ervan, respect opbrengen voor (...)

edito

Autumn Leaves

Als je 18 bent, neem je het leven niet al te ernstig.
En dat is niet meer dan normaal. Achttien is namelijk de ideale leeftijd om je horizon te verruimen, een kaap te ronden, en de sprong in het onbekende te wagen. De leeftijd ook om te blijven groeien, op avontuur te vertrekken, te breken met de gangbare regels en de muren te slopen.
Maar nadat je al die jaren leergeld hebt betaald, sta je er dan eindelijk: onze kleine locatie is uitgegroeid tot een klinkende Europese naam. Jazz Station staat zowel onbevreesd als solide en breekbaar in de wereld, en dat maakt de organisatie voor ons zo geweldig. Jaar na jaar heeft Jazz Station de stormen doorstaan en de obstakels overwonnen, maar we hebben ons nooit kopje onder laten duwen. Deze warmhartige plek is sterk gegroeid, en is zowat alles in één: een creatief oord, een uitvalsbasis voor grote tournees, een verplichte halte voor melomanen, een ontmoetingsplek en een bron van vreugde. Een bruisende plek ook die, elk seizoen opnieuw, overloopt van de projecten en de ideeën. Nu eens moeten we alle zeilen bijzetten, en dan weer gaat het moeiteloos, maar het vertrouwen, de humor en de mildheid zijn altijd aanwezig. We willen graag al die emoties omarmen en met u delen, en dat doen we met een brede waaier aan concerten, uiteenzettingen, dansavonden, tentoonstellingen, carte-blancheconcerten en dans- en zanglessen, en dat alles voor een zacht prijsje. Tegelijkertijd kunt u ook uw smaakpapillen verwennen dankzij onze lokale en ecosolidaire producten.
Er wachten u in elk geval een aantal verrassingen, zoals de nieuwe opwindende partnerschappen die we zijn aangegaan (Autrique Huis, Théâtre de la Vie, De Hallen van Schaarbeek, Propulsion, JazzUp Europe) en een hele reeks krankzinnige concerten.

à l’écoute en ce moment