Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Jazzgeschiedenis: ontdek de thema’s voor najaar 2022!

  Georganiseerd door Jean-Pol Schroeder en Jacques Onan van het Maison du Jazz in Luik.
  Ook in het seizoen 2022-2023 vergast Jean-Pol Schroeder ons op zijn portretten van mannelijke en vrouwelijke muzikanten die hun stempel hebben gedrukt op de (...)

 • thumbnail

  Wist u dat het mogelijk is om onze ruimtes te huren?

  Het Jazz Station verhuurt zijn ruimtes : aan bedrijven die avonden of seminaries willen organiseren aan particulieren voor een privéavond aan musici en labels die een nieuw project willen promoten aan vzw’s in het kader van hun culturele (...)

 • thumbnail

  Missing some Jazz?

  Het Jazz Station lanceert een nieuwe project, ‘Jazz Lines’. Een multimediaal gebeuren (radio en video) dat een ruimte wil creëren naar het voorbeeld van onze vzw : het toegankelijk maken van de jazz, het ontdekken ervan, respect opbrengen voor onze (...)

edito

Winter

De winter deelt zijn eerste prikjes uit. Straks zijn we weer in de bijtende ochtendkou met onze ijskrabber in de weer. In deze onzekere tijden hunkeren we nog eens zo naar warmte, maar gelukkig brandt het vuur nog altijd in ons hart. Elke winter, wanneer de natuur in ruststand gaat, wordt de sfeer in onze club er dan ook alleen maar broeieriger op. Geen sprake van dat we ons in onze luie stoel in slaap zouden laten wiegen: Jazz Station is helemaal klaar om het nieuwe jaar samen met u door te brengen!
Deze winter belichten we de Zwitserse jazzscene en maken we ons podium vrij voor drie heel uiteenlopende projecten, want we mogen Louis Matute, Florian Arbenz en Julie Campiche verwelkomen! De fenomenale harpspeelster zal ook de krachten bundelen met heel wat andere muzikantes, en daar kunnen we alleen maar blij om zijn.
In het begin van het seizoen waren de vrouwen om agendaredenen namelijk sterk ondervertegenwoordigd, maar dat maken we bij de aftrap van dit nieuwe jaar helemaal goed, en wel met liefst negen projecten die gedragen worden door jazzwomen. Samen met Julie zullen de jonge en nu al verbluffende Hélène Duret, Rebekka Van Bockstal, Alejandra Borzyk, Fien Desmet, Alice Riberolles en Adèle Viret de nieuwe generatie Europese jazzmuzikanten met verve gestalte geven. Daarnaast ontvangen we ook artiestes die intussen een vaste waarde geworden zijn, zoals Barbara Wiernik, Marjan Van Rompay en Eve Beuvens. En om het plaatje helemaal compleet te maken, zal ook de legendarische Norma Winstone ons met een bezoek vereren. Zo onderstrepen we meteen ook onze visie, waarin de ontdekking van nieuw talent en de inzet van rolmodellen voor de jongere generaties centraal staan. We zijn trots op dit nu al bijzondere seizoen, en tussen januari en maart mogen we nog een paar andere legendes in de armen sluiten: Jeff Ballard, Larry Goldings, Lionel Loueke, Bill Stewart, Jorge Rossy, Marc Copland en Peter Bernstein zullen onze club naar de Europese top katapulteren. Raap uw moed dus maar bijeen en verlaat uw gezellige nest, want zonder winter zou het maar half zo genieten zijn van de lente.

à l’écoute en ce moment