Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Vierde editie van "Bruxelles sur scènes" !

  1 > 30.11.2019
  De vierde editie van het festival van de Brusselse Cafés-Théâtres loopt de hele maand november op dertien verschillende plekken, waaronder het Jazz Station. Met een pasje dat 20 Euro kost kan je op elk van die plekken een evenement (...)

 • thumbnail

  Cursus jazzgeschiedenis

  Jazz portretten
  6 € de cursus / 30 € voor 6 lessen / 100 € de volledige cyclus

 • thumbnail

  Stéphane Galland, onze gast op het River Jazz Festival

  Het River Jazz Festival zal voor de zesde keer plaats hebben van 10 tot 25 januari 2020. Zoals intussen gebruikelijk zal ook nu weer de slotavond van het festival heel bijzonder zijn : een ‘guest artist’ krijgt de gelegenheid op die ene avond drie (...)

edito

December

Wat kunnen, met de winter die nu echt wel op komst is we, beter aanbieden dan een selectie van zachtaardige concerten ? Want aan zachtmoedigheid zijn we intussen wel toe, na een jaar dat ons heeft doen tandenknarsen : nationalistische oprispingen, ecologisch alarm, politiegeweld, verharding van het sociale klimaat, vrijheidsbeperking… om nog te zwijgen van wat men met het statuut en de toekomst van de cultuur van plan is.

Het is niet gemakkelijk om in de maalstroom je plaats te vinden, maar we blijven proberen de goede richting uit te gaan en datgene aan te bieden wat ons het beste verweer lijkt te zijn tegen de gang van zaken : momenten van poëzie, energie, verwondering… En zulke momenten zijn er genoeg in België, zeker in de jazz.
Een wat kortere maand, met vooral aandacht voor onze lokale talenten. Van het subtiele duo Deltenre/ Paduart tot de overrompelende ‘young talents’ van twee kwartetten die onze aandacht volop waard zijn, GOA en Noémie Delcroix. En om het programma in schoonheid af te ronden ook nog het trio van Albert Vila en het ‘quatuor’ van Anne Wolf.
En nietnte missen natuurlijk : een gezonde scheut Jazz Station Big Band. En als u nog cadeautjes moet wegschenken : binnenkort is er weer het River Jazz Festival, met in JS een onuitgegeven duo van de pianisten Igor Gehenot en Amaury Faye, Alexandre Cavaliere in kwintet, een nieuw album van Or Bareket en een carte blanche voor Stéphane Galland.
De beste wensen voor 2020 ? Vast en zeker !

agenda

à l’écoute en ce moment