Geopende scènes

DE ZANG IN ALLE STATEN

De verbeteringsworkshops “Singers Night”, die oorspronkelijk in 1998 in de Music Village zijn opgericht om daarna in de Sounds Jazz Club te worden georganiseerd, zijn sinds het seizoen 2014-2015 verhuisd naar het Jazz Station op initiatief van de organisatoren: de zangeres Natacha Wuyts en de pianist Yannick Schyns.

Het gaat om een maandelijks afspraak met Vocal Jazz : een geopende scène waar amateurzangers, studenten of professionelen hun zangbeheersing op het toneel verbeteren en heel gevarieerde interpretaties van het Vocal Jazz repertoire met het publiek delen.

Ze worden de hele avond door professionele musici begeleid. Wat de zangers-kandidaten betreft, begint de avond om 18u met een repetitie. Iedere zanger stelt zich dezelfde avond om 18u in het Jazz Station voor, met 3 partituren per muziekstuk, in een tonaliteit die geschikt is op zijn stem (melodie en akkoordsymbolen), met maximum twee liedjes per persoon (waarvan één enkele ballade). Het afregelen met de musici vindt van 18u tot 20u plaats.

Het concert begint om 20u30 en speelt zich in twee sets af. Je hoeft zich niet op voorhand in te schijven om eraan deel te nemen. Inschrijvingen dezelfde avond in het Jazz Station vanaf 18u.

De Singers Nights vinden één vrijdagavond per maand om 20u30 plaats. De thema’s veranderen op iedere editie.

Kom de grote klassieken van de jazz ontdekken of herontdekken, van Ella Fitzgerald tot Diana Krall, van Frank Sinatra tot Chet Baker, maar ook een moderner repertoire, van Amy Winehouse tot Norah Jones en nog vele anderen!
Ons programma hier.