Veronika Harcsa & Bálint Gyémánt Quartet (HUN/BE)

Veronika Harcsa (HUN) - stem / Bálint Gyémánt (HUN) - gitaar / Nicolas Thys (BE) - contrabas / Antoine Pierre (BE) - drums

Met « Shapeshifter » vatten de Hongaarse zangeres en gitarist een nieuw hoofdstuk aan in hun samenwerking. Door toedoen van Nicolas Thys en Antoine Pierre krijgen de originele atmosferische composities van het duo een stevige fundering. Het ritmische raffinement en de vederlichte harmonieën alterneren vernuftig met meeslepende, compactere partijen.
Pakkende melodieën en meer conceptuele passages zorgen voor een geslaagde dualiteit, waarbij de nummers soms een beetje klinken als popliedjes, maar dan wel stevig geworteld in de esthetiek van de jazz en van de moderne muziek.
De titel van het album “Shapeshifter” verwijst naar de expansie van de oorspronkelijke kern: nu de groep zich uitbreidt, wordt hun geluid rijker, complexer en dynamischer. De essentie en de ziel van de groep blijft echter de intense en unieke stem.

http://harcsaveronika.hu/#/en/

12€ volle prijs / 9€ leden, studenten, werkzoekenden.
Reservatie verplicht. Indien u een concert met uw bubbel (max. 4 personen) wenst bij te wonen, dient u samen te reserveren, zodat we de zaal zo goed mogelijk kunnen inrichten. De bubbel moet compleet zijn om toegang te krijgen tot de zaal. Het dragen van een masker is verplicht.

  • Jazz Station
  • Op vrijdag 11 juni 2021 vanaf 19h45 tot 22h00