‘Tekenconcert’ : Juanjo Guarnido en Stéphane Mercier Quartet

Ter gelegenheid van de publicatie van T.6 van Blacksad

Stéphane Mercier - altsax / Nicola Andrioli - piano / Nicolas Thys - contrabas / Dré Pallemaerts – drums
Juanjo Guarnido – tekeningen

Samen met uitgeverij Dargaud en La Fête de la BD, en ter gelegenheid van de uitgave van het zesde deel in de ongelooflijke stripreeks ‘Blacksad’ offreert Jazz Station een uitzonderlijk ‘tekenconcert’: Stéphane Mercier en z’n kwartet zorgen voor de muziek, Juanjo Garbnido maakt de tekeningen.

Al sedert vele jaren zet Stéphane Mercier internationale projecten op het getouw met diverse ensembles, van intimistische duo’s tot big band. Hij leidt de Jazz Station Big Band sedert 2016. Op dit bijzondere concert komt hij voor de dag met weer een nieuw project. Het was hem erom te doen de betovering en de lyriek te herontdekken die voortvloeien uit de interactie tussen acoustische instrumenten. Het is jazz die puur plezier put uit improvisatie die vertrekt van de schoonheid van de instrumentale kleuren en uit het daaraan toevoegen van ritmes die contrasteren met elk verwachtingspatroon. Jazz die het publiek ertoe uitnodigt zich onder te dompelen in introspectie.
In de wereld van de stripofielen is Juanjo Guarnido een grote naam. Elk nieuw album van hem is een evenement, in alle media evenzeer als in de boekhandel. In 2000 verscheen ‘Quelque part entre les ombres’, het eerste deel van de Blacksadreeks, en meteen een gebeurtenis in de wereld van de strip. Guarnido z’n onthustsende beheersing van het genre – cadrage, perspectieven, personages, alles even adembenemend – paste perfect bij het scenario van Canales, helemaal in de lijn van de klassieke polar en de film noir. Het begin was meteen een briljante stijloefening. De reeks kreeg mettertijd een extra toegevoegde waarde door de thema’s die ter sprake kwamen: racisme, corruptie, segregatie …
Tijdens dit concert zal Juanjo zich bij het live tekenen laten leiden door de muziek van Stéphane Mercies en z’n kwartet. Een onderdompeling in twee artistieke werelden tegelijk, een genot voor oog en oor.
Na het concert staat, i.s.m. Libraire Flagey en exclusief voor wie het concert bijwoonden, een signeersessie van Guarnido’s nieuwe album op het programma.

12€ volle prijs / 9€ leden, werkzoekenden, studenten.
Reserveren via ons online ticketbureau.
De recentste door de overheid genomen maatregelen n.a.v. de covidpandemie nopen ons ertoe vanaf 1 oktober 2021 te vragen dat alle bezoekers van Jazz Station ouder dan zestien bij de inkom een Covid Safe Ticket voorleggen.

  • Jazz Station
  • Op zondag 3 oktober 2021 vanaf 18h00 tot 20h00