Stéphane Kerecki Quartet (FR/BE)

CD release "French Touch"

Stéphane Kerecki (FR) - contrabas / Julien Lourau (FR) - saxofoon / Jozef Dumoulin (BE) - keyboards / Fabrice Moreau (FR) - drums

"Stéphane Kerecki Quartet gaat de uitdaging aan: met een groep echte jazzsolisten enkele van de mijlpalen van de electro ’French Touch’, Daft Punk natuurlijk, maar ook Phoenix, Air, Chassol, Kavinsky, Justice en M83 hernemen en herdefinieren. Het resultaat is verbluffend: onze tovenaars zetten lyriek, expressie, improvisatie in waar we het niet verwacten. De kunstenaars van deze metamorfose zijn uiteraard allemaal edelsmeedsters, als leider in hun respectievelijke groepen maar ook als side-mannen. En het zijn deze kwaliteiten die hen in staat stellen om muziek te maken van om het even welk hout, en hen de mogelijkheid geven om jazz te maken met dit onverwachte materiaal. "All I Need", van de groep Air, blijkt een tedere ballade te zijn die leidt naar de improvisaties van de contrabassist en zijn vrienden. En als Jozef Dumoulin in "Playground Love" een beetje elektronische muziek brengt, die zijn elektrische piano verfraait, blijven we in de expressieve kracht van een solistenjazz als hij de akoestische piano laat spreken, en dat de saxophoon hem hierbij volgt. Het experiment was het proberen waard, het is overtuigend, rijk aan nieuwe sensaties voor degenen die het oorspronkelijke materiaal kenden, en rijk aan vruchtbare observaties voor anderen. Om te beluisteren dus als een echte goede jazzplaat... à la française!"
(Xavier Prévost, Les Dernières Nouvelles du Jazz (vertaald uit het frans))

https://www.stephanekerecki.com/

12€ volle prijs / 9€ leden, studenten, werkzoekenden.
Reservatie verplicht. Indien u een concert met uw bubbel (max. 4 personen) wenst bij te wonen, dient u samen te reserveren, zodat we de zaal zo goed mogelijk kunnen inrichten. De bubbel moet compleet zijn om toegang te krijgen tot de zaal. Het dragen van een masker is verplicht.

  • Jazz Station
  • Op zaterdag 10 oktober 2020 vanaf 18h00 tot 20h00