Pablo Held Solo (DE)

German Jazz Nights

Pablo Held - piano

Samen met het Goethe-Institut organiseert Jazz Station voor de tiende keer de German Jazz Nights. Drie avonden na elkaar wordt andacht besteed aan de Duitse jazzscene, met uiteenlopende projecten en voortreffelijke musici. Voor deze tiende aflevering werd een beroep gedaan op groepen die we in de voorbije tien jaar op het podium van Jazz Station mochten ontdekken.

Pablo Held komt uit een familie van muzikanten. Als hij vier jaar oud is, krijgt hij z’n eerste drumlessen! Op z’n tiende schakelt hij over op piano. En als hij achttien is studeert hij bij John Taylor en Hubert Nuss aan het Keulse conservatorium, waar hij met onderscheiding afstudeert.
Pablo werd bekend met z’n eigen trio en met GLOW, maar ook door z’n samenwerking et John Scofield. Als sideman heeft hij, behalve met Scofield, ook gewerkt met Chris Potter, Dave Liebman, Tom Harrell, Anders Jormin, Jorge Rossy, Nasheet Waits, Marcus Gilmore, WDR Bigband, NDR Bigband, Jim Beard, Nils Wogram, Johannes Enders, Tim Hagan, Dree Pallemaerts ( op het album ‘Winter’ uit 2018-2019) en vele anderen.
Hij is te horen op meer dan dertig albums en z’n eigen cd’s oogstten overal behoorlijk wat success. ‘The Trio Meets John Scofield’ was voor het Amerikaanse blad Down Beat een van de beste albums van 2015.

12€ volle prijs / 9€ leden, werkzoekenden, studenten.
Reserveren via ons online ticketbureau.
De recentste door de overheid genomen maatregelen n.a.v. de covidpandemie nopen ons ertoe vanaf 1 oktober 2021 te vragen dat alle bezoekers van Jazz Station ouder dan zestien bij de inkom een Covid Safe Ticket voorleggen.