Eva Klesse Quartet (DE)

Eva Klesse - drums / Evgeny Ring - sax / Philip Frischkorn - piano / Stefan Schönegg – contrabass

Samen met het Goethe-Institut organiseert Jazz Station voor de tiende keer de German Jazz Nights. Drie avonden na elkaar wordt andacht besteed aan de Duitse jazzscene, met uiteenlopende projecten en voortreffelijke musici. Voor deze tiende aflevering werd een beroep gedaan op groepen die we in de voorbije tien jaar op het podium van Jazz Station mochten ontdekken.

Na het door het publiek bejubelde ‘Miniatures’ in 2018 komt het Eva Klesse Quartet dit jaar z’n nieuwe album ‘Creatures & States’ voorstellen. Muzikale verhalen die ze uit hun eigen ervaringen putten en voeden met hun eigen emoties. De gang van zaken in de groep is simpel: er zijn geen strategieën. Cruciaal is evenwel het samen opbouwen van een groepssound waarbij men zich hoedt voor wat al te vluchtig is – wat vandaag heel erg bij de tijd is, kan morgen totaal gedemodeerd zijn.

De groep doet de grenzen tussen realiteit, droom en fictie vervagen en neemt de luisteraar mee op een kleurrijke tocht door elkaar opvolgende stemmingen. ‘ Onze muziek wordt preciezer en diepzinniger’, zegt Evgeny Ring, ‘ de compositorische kant wordt belangrijker. Het nieuwe album is iets van ons samen, geen solistische uitspattingen, maar elk stuk de neerslag van een helder, haast visueel idee waarbij we alle vier dezelfde beelden voor ogen hebben’.

12€ volle prijs / 9€ leden, werkzoekenden, studenten.
Reserveren via ons online ticketbureau.
De recentste door de overheid genomen maatregelen n.a.v. de covidpandemie nopen ons ertoe vanaf 1 oktober 2021 te vragen dat alle bezoekers van Jazz Station ouder dan zestien bij de inkom een Covid Safe Ticket voorleggen.