Myriam Alter & Nicolas Thys Duo + Nicolas Thys Solo

Double bill

Myriam Alter - piano / Nicolas Thys - contrabas

Myriam Alter & Nicolas Thys Duo
‘It Takes Two’ is een dialoog tussen contrabas en piano en het zevende album van de Belgische pianiste Myriam Alter. Jazz, maar dan zonder de spelregeltjes van de jazz, dat is zo’n beetje haar stelregel. Ze begint piano te studeren als ze acht jaar oud is, kapt ermee op haar vijftiende, en herbegint op haar haar zesendertigste – intussen heeft ze ook al een dansschool opgericht. In 1994 neemt ze een eerste album op met haar eigen composities. Bij Enja Records is onlangs een album uitgebracht waarop ze initimistische duetten speelt met contrabassist Nicolas Thys, geheel in de lijn van Enja dat bijzondere belangstelling heeft voor artiesten met een eigen muzikaal universum met wortels in de improvisatiemuziek.

Nicolas Thys Solo
De voortreffelijke Brusselse bassist Nicolas Thys heeft overal ter wereld met de grootste jazzmen gewerkt: Kenny Werner, Lee Konitz, Philip Catherine, Toots Thielemans, David Linx en zoveel anderen. Z’n discografie omvat meer dan honderd albums. Alleen op het podium verkent Nicolas Thys zowel alle mogelijkheden en uithoeken van z’n instrument als van een aantal eigen composities en standards. Een moment van schoonheid en betovering waarvoor Jazz Station het gedroomde schrijn moet kunnen zijn. De tijd staat stil, als in een droom.

12€ volle prijs / 9€ leden, werkzoekenden, studenten.
Reserveren via ons online ticketbureau.
De recentste door de overheid genomen maatregelen n.a.v. de covidpandemie nopen ons ertoe vanaf 1 oktober 2021 te vragen dat alle bezoekers van Jazz Station ouder dan zestien bij de inkom een Covid Safe Ticket voorleggen.

  • Jazz Station
  • Op zaterdag 30 oktober 2021 vanaf 18h00 tot 20h00