Leila Martial "BAA BOX" (FR)

New CD "Warm canto"

Leïla Martial – vocal, glockenspiel, senza / Eric Perez – vocal, gitaar, percussie / Pierre Tereygeol – vocal, gitaar

BAA BOX is een driekoppig wezen, waarvan elk lid z’n eigen identiteit prijsgeeft in een unieke synergie. Hun eerste album, BAABEL, was een soort epos met rockaccenten, melodische bevliegingen en bruitistische elementen. De vocalizes van leader Leïla Martial en haar twee kompanen waren tegelijk acrobatisch en ontroerend.
Het trio is nu aan een tweede opus toe. Leïla neemt haar begeleiders mee naar haar imagninaire land van herkomst: een braakland waar de lichaam geworden stem of het stem geworden lichaam nog de enige bron is waaraan men zich kan laven. Haar inspiratie put de vocaliste uit de gezangen van pygmeeën, inuit en zigeuners … en uit alle denkbare tradities die de ongehoordste mogelijkheden van de menselijke stem verkennen. Ze gaat daarbij ook bij haar twee begeleiders op zoek naar hun oorspronkelijkste inspiratie om samen met hen een zuiver en tijdloos universum te creëren.
De conventionele rolverdelingen worden verkend en afgebouwd in een zoektocht naar eenvoud, puurheid en een soort ‘sonoor humanisme’.
BAA BOX suggereert nieuwe mogelijkheden om de toekomst te verkennen, om culturele grenzen te verleggen en te overschrijden, om de Ander te ontmoeten in wat hij met ons gemeen heeft en in wat hem anders maakt dan wij, in z’n tegelijk ontoegankelijke en gastvrije schoonheid.

https://leilamartial.com

10€ volle prijs / 8€ leden van het JS, studenten, werkzoekenden.
Geen reservering nodig. We accepteren geen creditcards.

  • Jazz Station
  • Op zaterdag 9 februari 2019 vanaf 18h00 tot 20h00