Joachim Caffonnette Quintet

Joachim Caffonnette - piano / Nicolas Kummert - tenorsax / Romain Pilon - gitaar / Daniele Cappucci - contrabas / Armando Luongo – drums

Dit kwintet is een van de vooraanstaande ensembles van de nieuwe Belgische jazzscene. Het begon allemaal in 2011 met een repertoire dat integraal door de leader van de groep was geschreven. Twee seizoenen lang konden ze eraan werken ‘in residence’ in de Sounds Jazz Club. In 2014 namen ze een EP op, en in 2015 was het tijd voor een eerste album, ‘Simplexity’ ( AZ Productions) dat erg in de smaak viel bij zowel het publiek als de critici.

Joachim Caffonnette geeft z’n muzikanten alle vrijheid, letterlijk en muzikaal, en daardoor worden z’n composities vaak heel anders dan wat er oorspronkleijk op papier stond. Maar tegelijk zorgt hij ervoor dat z’n muziek coherent blijft en dat de melodisch-harmonische kracht ervan, z’n handelsmerk, intakt blijft. Daardoor is er in de muziek van het kwintet een vanzelfspekende afwisseling van heel precies geschreven gedeelten met totaal geïmproviseerde coda’s en intermezzo’s. Voor het publiek betekent dat een avontuurlijke belevenis vol stilistische en sonore kontrasten. Het Joachim Caffonnette Quintet streeft voortdurend naar organische logica en naar duurzaamheid, maar staat ook open voor alle mogelijke mutaties. Het gaat hier over het onvoorspelbare in een heterogeen gezelschap met een homogene vorm … Zoiets. Of net andersom misschien.

https://www.joachimcaffonnette.com/

10€ / 8€ leden, werkzoekenden, studenten.
Geen reservatie nodig. We accepteren geen creditcard.

  • Jazz Station
  • Op zaterdag 9 juni 2018 vanaf 18h00 tot 20h00