JazzLab Orchestra (CA) + Toine Thys Trio

Effendi & Igloo Records Night

Double anniversary concert !

JazzLab Orchestra (CA)

Samuel Blais, Mario Allard, Alex Francoeur – saxen / Jacques Kuba Seguin – trompet / Thomas Morelli – trombone / Félix Stüssi – piano / Alain Bédard – contrabas / Louis-Vincent Hamel – drums
Het Jazzlab Orchestra is een achtkoppig ensemble dat al zo’n vijftien jaar originele eigen creaties brengt. In de loop der jaren heeft dit collectief diverse projecten op het getouw gezet en het heeft daarvoor altijd een beroep gedaan op uitstekende jazzmusici uit Montréal. Ze hebben zes albums uit en tweehonderd vijftig concerten op hun actief. Ze toeren nu met het programma Quintessence, muziek van pianist Félix Stüssi, een en al verfijning en pure jazz.

Toine Thys Trio

Toine Thys - sopraan en tenorsax, basklarinet / Arno Krijger (NL) - Hammond / Karl Jannuska (CA) - drums, percussie
Het Hammondorgel en de muziek van Toine Thys, daar gaat het om in dit trio. In de composities van Thys hoor je zowel soul- als Afrikaanse invloeden, en ze zitten steveig verankerd in de groove. De basklarinet van de leader zorgt af en toe voor een complete metamorphose: de muziek wordt plots sensueel en wat aarzelend. En als de energieke grooves van de Canadese drummer Karl Januska moeten wijken voor de unieke ‘sound’ van Toine en de warmte van Arno Krijger z’n Hammond wordt het plots allemaal raadselachtig en zacht.

https://www.toinethys.com/

15€ volle prijs / 12€ leden, werkzoekenden, studenten.
We accepteren geen creditcards. Geen reservering.

  • Jazz Station
  • Op zaterdag 16 november 2019 vanaf 18h00 tot 20h00