Fabian Fiorini "Messe noire"

Fabian Fiorini - piano, composities / Fredy Massamba - zang / Fabrizio Cassol - saxophone / Nicolas Fizsman - elektrische bas
U.F.O String Quartet: Maritsa Ney - viool I / Martin Lauwers - viool II / Marie Ghitta - altviool / Marine Horbaczewski - cello

De Night is zowel de signatuur als de apotheose van het festival. Hier kristalliseert zich een carte blanche in drie tijden en drie ruimten. Deze vrijkaart richt zich niet toevallig tot Fabian Fiorini. Als talentvolle en productieve kameleon was hij bovendien gek genoeg om de uitdaging aan te gaan: drie even verschillende als complementaire projecten uitbouwen die zijn portret vormgeven in een uiterst levendige momentopname tijdens een avond waaraan het publiek schatplichtig wordt gemaakt.
Fabian Fiorini heeft altijd al interesse gehad voor de kruisbestuiving tussen hedendaagse klassieke muziek en jazz, waarbij hij compositie en improvisatie als gelijke delen beschouwt. Hij componeert regelmatig voor theater, dans, en film, evenals in opdracht van grote orkestensembles.
Parallel hiermee blijft hij voortdurend zijn kennis uitbreiden over muziek uit andere continenten.
Begin jaren negentig maakt hij deel uit van de generatie die in de Brusselse Kaai bijdraagt tot het verlenen van een pertinente maturiteit aan de Belgische jazz.
Het is trouwens in deze smeltkroes dat later Aka Moon het licht zal zien. Met deze groep werkt hij het vaakst samen, zowel op het podium als op plaat. Andere groepen waarin Fabian Fiorini ook een sleutelrol speelt in de uitstraling van de jazz, zijn onder meer het Fiorini-Houben Quartet, Al Funduq, Octurn en MikMâäk.
In de Night 2021 staat licht centraal.

Geproduceerd met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Visit Brussels.

Concert georganiseerd als onderdeel van het River Jazz Festival.

10€ per concert / Pass 25€ voor 3 concerts
Reserveren via ons online ticketbureau.
De recentste door de overheid genomen maatregelen n.a.v. de covidpandemie nopen ons ertoe vanaf 1 oktober 2021 te vragen dat alle bezoekers van Jazz Station ouder dan zestien bij de inkom een Covid Safe Ticket voorleggen.

Pass 25€