Afgelast - David Linx "Skin in The Game" + Jean-Paul Estiévenart Quintet

International Jazz Day

En partenariat avec Les Lundis d’Hortense

Unesco heeft 30 april uitgeroepen tot INTERNATIONAL JAZZ DAY, om zo de jazzmuziek te erkennen als een universele uiting van vrijheid en creativiteit. Jazz Station en Les Lundis d’Hortense zetten voor de derde keer een gezamenlijk programma op het getrouw om deze bijzondere dag te vieren.

David Linx "Skin in The Game"

David Linx - vocal / Gregory Privat (FR) - piano / Chris Jennings (CA) - contrabas / Arnaud Dolmen (FR) - drums
Op David Linx’ recentste album, ‘Skin In The Game’, staan dertien nieuwe eigen songs van de man die nu al meer dan twintig jaar aan de top staat van de vocale Europese jazzscene. Zoals altijd gaat Linx ook nu weer z’n volstrekt persoonlijke, onnavolgbare gang. Een belevenis.

https://colore.fr/david-linx/#skin-in-the-game

Jean-Paul Estiévenart Quintet

Jean-Paul Estiévenart - trompet / Romain Pilon (FR) - gitaar / Nicola Andrioli - piano / Nic Thys - contrabas / Antoine Pierre - drums
Jean-Paul Estiévenart z’n tweede eigen project is iets heel anders dan z’n trio met bas en drums. In het kwintet waarmee hij het ijzersterke album ‘Strange Bird’ maakte, omringt hij zich met twee harmonische instrumenten, piano én gitaar, die voor een heel andere sonore context zorgen. De muziek die Estiévenart voor het kwintet componeerde is ook nu weer heel autobiografisch: verhalen zonder woorden die dankzij de leden van het kwintet extra diepgang krijgen. Jean-Paul wil z’n passie, en z’n woede en z’n vreugde voelbaar maken. De medemusici die hij heeft gekozen hebben allen dat bijzondere talent om zich op het moment zelf tenvolle in de muziek te engageren. Samen met hen heeft hij het over wat hij het beste kent: zichzelf. Op ‘Strange Bird’ neemt hij ons mee naar de kern van z’n bestaan. Z’n muziek is een uitnodiging om ons te laten overweldigen door onze in de muziek gesublimeerde emoties.

http://www.jeanpaulestievenart.com/

18€ volle prijs / 15€ studenten, leden van Les Lundis d’Hortense en/of Jazz Station, werkzoekenden.
Reservering aangeraden.