Postponed - Alexandre Cavaliere Quintet

Georganiseerd door Les Lundis d’Hortense

Alexandre Cavaliere - viool / Manu Bonetti, Fred Guedon - gitaar / Jean-Louis Rassinfosse - contrabas / Vincent Bruyninckx - piano

Je hoort al eens verhalen over wonderkinderen en piepjonge talenten. Wel, in het geval van violist Alexandre Cavaliere is dat zeker niet overdreven. Hij was amper 12 toen Didier Lockwood en Babik Reinhardt hem in Parijs uitnodigden. Dat bracht zijn muzikale loopbaan onmiddellijk in een enorme versnelling. Het vervolg kwam vanzelf tot stand. Alexandre schuimde allerlei internationale podia af met de groep van zijn vader en verzamelde een indrukwekkende lijst van optredens: in het Princess Grace Theater te Monaco, in het voorprogramma van Michel Jonasz in de Olympia, op het “Jazz Espoo” festival in Finland of nog, dankzij de tussenkomst van Dorado Schmitt, op het Django Reinhardt festival in Birdland, New York. Nu stelt hij, zelf als bandleider, een nieuw project voor: het Alexandre Cavaliere Quintet combineert de gipsy jazz (in de stijl van Django Reinhardt), de muziek van zijn hart, met be-bop en moderne jazz elementen en invloeden van Dorado Schmitt en Biréli Lagrène.

Meer info :
+32 (0)2 219 58 51
www.leslundisdhortense.be

Dit concert maakt deel uit van het festival Bruxelles sur Scènes. Voor meer informatie klik hier.

12€ volle prijs / 9€ studenten en leden Jazz Station / 7€ leden Les Lundis d’Hortense. Reservatie verplicht. Indien u een concert met uw bubbel (max. 4 personen) wenst bij te wonen, dient u samen te reserveren, zodat we de zaal zo goed mogelijk kunnen inrichten. De bubbel moet compleet zijn om toegang te krijgen tot de zaal. Het dragen van een mondmasker is verplicht.