Achtste editie van de Duitse Jazz Nights !

In samenwerking met het Goethe-instituut

The Jazz Station en het Goethe-Instituut nodigen je uit voor deze nieuwe editie van de Duitse Jazz Nights. Gedurende twee avonden wordt het Jazz Station bewoond door Duitse jazz, door verschillende projecten en zeer specifieke muzikale persoonlijkheden.

Vrijdag 26 oktober - 8u30

KA MA Quartet ft. Nippy Noya (DE)

Katharina Maschmeyer - sopraansaxofoon en tenor, basklarinet / Nippy Noya - percussie / Nils Polheide - elektrische gitaar, klassieke gitaar, bas / Dirk Schlad - piano, keyboards / Jens Otto - drums

Het kwartet van saxofoniste Katharina Maschmeyer en gitarist Nils Pollheide is een van de interessantste Europese jazzensembles van het moment. Met hun groovy stijlmix van moderne jazz, funk, rock en akoestische fragmenten maakte het kwartet naam bij veel muziekliefhebbers, want jazz die met zoveel uitbundige levenslust swingt op de grens tussen improvisatie en door funk beduimelde rock, is vandaag nog steeds een absolute nieuwigheid. Gast voor de productie en voor hun optreden in Jazz Station is de Indonesische drummer Nippy Noya, een van de bekendste congaspelers in Europa. Al in de jaren 70 werd de sound van de Europese jazzrock mee bepaald door Nippy Noya, die speelde met jazzmuzikanten als John McLaughlin, Stan Getz, Billy Cobham, Chaka Khan en Clark Terry.

Zaterdag 27 oktober - 6u

Pablo Held Quartet (DE/NL/UK)

Pablo Held - piano / Percy Pursglove - trompette / Clemens Van Der Feen - basse / Sean Carpio- percussions

Pablo Held is een van de creatiefste geesten van de jazz vandaag de dag in Duitsland. Hij heeft een feilloos gevoel voor spontaneïteit en een grenzeloze muzikale verbeelding. Hij komt met een nieuw Europees kwartet en met nieuwe muziek. Een concert met bijhorende risico’s.

10€ | 8€ studenten, werkzoekenden, leden.
Geen reservering nodig. We accepteren geen creditcards.