Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Jazz Station presents : OUT OF THE BOX

  Ons team is al even aan het nadenken over hoe we onze veilige cocon kunnen verlaten zonder in de verleidelijke ‘we brengen de jazz ook op andere plekken’-val te lopen. We willen graag nieuwe wegen inslaan en ons werkterrein voorbij de grenzen van (…)

 • thumbnail

  Wist u dat het mogelijk is om onze ruimtes te huren?

  Het Jazz Station verhuurt zijn ruimtes : aan bedrijven die avonden of seminaries willen organiseren aan particulieren voor een privéavond aan musici en labels die een nieuw project willen promoten aan vzw’s in het kader van hun culturele (…)

 • thumbnail

  Missing some Jazz?

  Het Jazz Station lanceert een nieuwe project, ‘Jazz Lines’. Een multimediaal gebeuren (radio en video) dat een ruimte wil creëren naar het voorbeeld van onze vzw : het toegankelijk maken van de jazz, het ontdekken ervan, respect opbrengen voor (…)

edito

Lente

We sluiten dit schitterende seizoen af met een knaller van een laatste trimester. Wat kunnen we nog meer wensen? Ook dit seizoen hebben we u kunnen laten kennismaken met het beste van wat de hedendaagse jazzscene te bieden heeft. We hebben bergen en oceanen overgestoken en we hebben de kleinste concertvormen afgewisseld met de grootst opgezette sessies.
Maar 2024 is ook een scharnierjaar. We staan namelijk aan de vooravond van een reeks spannende nieuwe partnerschappen. We hebben ons voorgenomen onze blik te verruimen en verschillende visies te verkennen, te breken met de vooropgezette ideeën en de buitenwereld met de nodige durf en creativiteit tegemoet te treden. Zo slaat Jazz Station samen met het Autrique-huis de brug tussen de muziek en de architectuur om twee paradepaardjes van de Brusselse cultuur - de art nouveau en de jazz - in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast sluiten we ook andere disciplines (Lundynamite!) in de armen en organiseren we, samen met Collectif Thöz, de Hallen van Schaarbeek, Garage29 en het Théâtre de la Vie zogenaamde experimentele avonden (Explorations). En ten slotte wagen we ook nog de grootste sprong: we gaan op zoek naar de energie van de dans, de trance en het lichaam in beweging. Dat doen we met een reeks evenementen die verband houden met het concept ‘loslaten’ (afspraak in juni met “OUT OF THE BOX”!) en die de vrucht zijn van een onwaarschijnlijke, maar ontzettend opwindende samenwerking met Brasserie Illegaal, Brussels Art & Pole, HOEK Collective, Jam’O’Gist, La Tricoterie, en, opnieuw, de Hallen!
Komaf maken met de vooroordelen, aandacht besteden aan het welzijn van ieder van ons, een veilige haven creëren waar inclusiviteit en zorgzaamheid voorop staan, steeds beter worden zonder onze artistieke principes te verloochenen … Dat alles is pas mogelijk als we ons omringen met ervaren mensen en samenwerken met bestaande initiatieven en legitieme structuren. We willen dan ook graag iedereen bedanken die betrokken is bij deze nieuwe (en oude) projecten, en die ons meevoert en in vervoering brengt.
Bedankt ook voor uw blijvende steun aan de livemuziek, de kunst in het algemeen, en alle activiteiten die we als vereniging organiseren, want dat alles maakt de kern van onze visie uit!
Rest ons enkel nog u een fantastisch seizoenseinde aan onze zijde en een verkwikkende zomer te wensen. Vanaf september staan we weer paraat!

à l’écoute en ce moment