Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Jazzgeschiedenis: ontdek de thema’s voor najaar 2022!

  Georganiseerd door Jean-Pol Schroeder en Jacques Onan van het Maison du Jazz in Luik.
  Ook in het seizoen 2022-2023 vergast Jean-Pol Schroeder ons op zijn portretten van mannelijke en vrouwelijke muzikanten die hun stempel hebben gedrukt op de (...)

 • thumbnail

  Wist u dat het mogelijk is om onze ruimtes te huren?

  Het Jazz Station verhuurt zijn ruimtes : aan bedrijven die avonden of seminaries willen organiseren aan particulieren voor een privéavond aan musici en labels die een nieuw project willen promoten aan vzw’s in het kader van hun culturele (...)

 • thumbnail

  Missing some Jazz?

  Het Jazz Station lanceert een nieuwe project, ‘Jazz Lines’. Een multimediaal gebeuren (radio en video) dat een ruimte wil creëren naar het voorbeeld van onze vzw : het toegankelijk maken van de jazz, het ontdekken ervan, respect opbrengen voor onze (...)

edito

Herfst

Aan de vooravond van ons achttiende seizoen wilden we graag onze vaste gewoonten doorbreken. En dus ook een beetje die van u. U zult wel al hebben gemerkt dat het programma er deze keer helemaal anders uitziet. Voortaan laten we ons namelijk meevoeren door de seizoenen en de sfeer waarin ze baden.
Maar terwijl in de herfst de dagen korter worden, worden onze weken er alleen maar langer op: lezingen over de geschiedenis van de jazz, zanglessen, residenties, tentoonstellingen en uiteraard een overvloed aan concerten, maar ook danslessen op maandag en – een nieuwigheid – onze jams op zondag!

Het Jazz Station is in de eerste plaats een vereniging die een aantal waarden vooropstelt. Zo willen we open, sociaal, inclusief, gezellig en gastvrij zijn. Bij ons is iedereen welkom, en we doen er alles aan om (met onze beperkte middelen) een sector te steunen die nog altijd onderuit dreigt te gaan.

Maar het lijdt geen twijfel dat onze inspanningen ook lonen: werp maar eens een blik op die geweldige programmatie! De muzikanten vertrouwen ons, en dat laat zich voelen. Dit seizoen mogen we dan ook bijzondere namen op ons podium verwelkomen. Bij wijze van voorproefje: Billy Hart, Kevin Hays, Sullivan Fortner, Rudy Royston, Nate Wood, Gilad Hekselman, Peter Bernstein, Doug Weiss, Roberto Gatto, Will Vinson, Ziv Ravitz ... Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe ontdekkingen, met lokale bands, voor nieuwe creaties, met Guillaume Malempré, Gert-Jan Dreessen, Serendip Quartet, Dear Uncle Lennie (Camille-Alban Spreng), en voor gevestigde waarden zoals Eve Beuvens, David Linx, Fabrice Alleman ... U komt er alles over te weten in onze website!

à l’écoute en ce moment