Jazz Station

Levend Centrum van de Jazz in Brussels

 • thumbnail

  Jazzgeschiedenis: ontdek de thema’s voor 2023!

  Georganiseerd door Jean-Pol Schroeder en Jacques Onan van het Maison du Jazz in Luik.
  Ook in het seizoen 2022-2023 vergast Jean-Pol Schroeder ons op zijn portretten van mannelijke en vrouwelijke muzikanten die hun stempel hebben gedrukt op de (...)

 • thumbnail

  Wist u dat het mogelijk is om onze ruimtes te huren?

  Het Jazz Station verhuurt zijn ruimtes : aan bedrijven die avonden of seminaries willen organiseren aan particulieren voor een privéavond aan musici en labels die een nieuw project willen promoten aan vzw’s in het kader van hun culturele (...)

 • thumbnail

  Missing some Jazz?

  Het Jazz Station lanceert een nieuwe project, ‘Jazz Lines’. Een multimediaal gebeuren (radio en video) dat een ruimte wil creëren naar het voorbeeld van onze vzw : het toegankelijk maken van de jazz, het ontdekken ervan, respect opbrengen voor onze (...)

edito

Lente

De lente is weer in het land! En die lente luidt een overgang en een wedergeboorte in. Zoals bij elke seizoenswisseling past het organisme zich op min of meer subtiele wijze niet alleen aan de nieuwe temperaturen aan, maar ook aan de veranderingen in de intensiteit van het licht en aan de nieuwe kleuren en geuren. Dacht je dat dit ook het moment is waarop we alles op z’n kop zetten, ons op de lenteschoonmaak storten en met een schone lei beginnen? NIKS VAN! Bij Jazz Station staat de lente in de eerste plaats voor het einde van de cyclus van onze cultuurseizoenen. En dat einde belooft deze keer vol nieuwe ontdekkingen te zitten, met grote namen en schitterende projecten.
Maar natuurlijk passen ook wij ons aan de nieuwe weersomstandigheden aan: we zien nieuw talent ontluiken (examens van het Conservatorium en de Academies), we geven de vernieuwing vrij spel (zowel Ziv Ravitz als Louise Van den Heuvel krijgt carte blanche) en we laten de muzikanten alle ruimte om te experimenteren (Imperial Quartet, Kllap, Potlatch Quintet, Laniakea). Bovendien is dit ook de ideale periode om voort te bouwen op onze fundamenten die er steeds steviger op worden: drie of vier concerten per week, het Brussels Jazz Weekend, de uiteenzettingen over de geschiedenis van de jazz en de tientallen andere activiteiten die het kloppende hart van onze vzw uitmaken.
We wilden dit seizoen graag ook in schoonheid eindigen, met geweldige namen van hier (Lorenzo Di Maio, Ana Rocha, Igor Gehenot, Stéphane Galland, Bart Defoort, Diederik Wissels), met grote namen uit het buitenland (Amir Bresler, Larry Grenadier, Walter Smith III, Nitai Hershkovits, Chico Pinheiro, Bill Stewart), met fantastische nieuwe ontdekkingen (Nathan Surquin, Jeroen Reggers, Robinson Khoury) en met projecten die alle stijlgrenzen slopen (Balkavik, Aleph Quintet, Sofia Ribeiro, Suzanne). We sluiten onze programmatie dan ook af met een prachtige reis, en zo kunt u drie maanden lang van Zuid-Afrika naar Zwitserland, en van Brazilië naar de Balkan reizen, met tussenstops in Israël, New Orleans en Portugal. Neem ook nog maar wat warmte mee als u langskomt, want de zon komt haar neus nog maar pas aan het venster steken!

à l’écoute en ce moment